Turismul culinar nu-i de ieri de azi printre noi dar în ultimul timp a început să fie din ce în ce mai la modă. Oamenilor le place mâncarea așa că în cele ce urmează vom discuta despre cele mai interesante orașe gastronomice din lume și mai ales despre ce fel de mâncare trebuie să încerci în fiecare dintre acestea. Vă invit așadar într-o mică incursiune în turismul culinar mondial.

Ce trebuie să mănânci în cele mai renumit orașe culinare din lume

Paris: Croque Madame. Dacă te duci la Paris și nu pierzi vremea prin cafenelele pitorești, te-ai dus degeaba. Sunt ok și clătitele, însă croque madame (un sandvici cu șuncă  și brână care are deasupra un ou prăjit ochi) este cu totul altceva. Aici se simte rafinamentul bucătăriei franțuzești. Puteți gusta această delicatese în Le Petit Cler, o cafenea chic aflată la câteva clipe de Turnul Eiffel.

Madrid: Chocolaté. În general mâncarea spaniolă este delicioasă dar deserturile, mai ales cele din Madrid, sunt extraordinare. Ciocolata caldă servită la Madrid este ceva cu totul special iar pentru a putea degusta pe cea mai bună este recomandat să mergeți la Chocolatería San Gines, cofetărie faimoasă  pentru un churro foarte ieftin și bun pe care-l fac.

New York: Pizza by the Slice. Ar trebui să fii nebun ca să nu iei o bucată de pizza cu specific newyorkez din Manhattan. Sunt multe locații din care poți cumpăra așa ceva dar pentru o experiență cu totul unică de la Joe’s Pizza, din Greenwich Village sau poți de asemenea să încerci și în alte pizzerii din Manhattan, sunt sigur că vei reuși să găsești niște felii de pizza extraordinare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here