Praga este capitala Cehiei și probabil că nu mulți dintre voi ați vizitat această regiune. Ei bine, foarte rău, în cele ce urmează vom vedea faptul că Praga este genul de oraș despre care se vorbește puțin și oferă mult, asemenea Dubrovnik. Dacă ai alege un City Break Praga nu ai regreta niciodată pentru că ai ce vedea. Von discuta în cele ce urmează despre cele mai incitante obiective turistice din acest oraș, mai multe de 3 la număr în realitate dar ne vom opri noi la un TOP 3.

TOP 3 atracții turistice în Praga

  1. Stare Mesto – Orașul vechi cum s-ar spune. Este chiar în centru și iasă în evidență prin construcțiile foarte frumoase ce datează din secolul 13. Cea mai impresionantă dintre toate este Primăria.
  2. Podul Charles – Podul care face legătura între centrul vechi și Lesser Town este arhiplin 24/24. Muzicieni, pictori, vânzători ambulanți și turiști se regăsesc la orice oră pe acest pod.
  3. Catedrala Vitus – Situată la Castelul din Praga, această catedrală este cea mai importantă și cea mai mare construcție bisericească din oraș. Aici se odihnesc foștii regi ai Cehiei și sunt depozitate bijuteriile regale.
    Charles Bridge
    Charles Bridge

Discutăm așadar despre un oraș medieval, asemenea Dubrovnik, asemenea Bruxelles, Munich și multe alte orașe mult mai vizitate din Europa. Praga rămâne uneori în plan secundar pentru că din păcate turismul internațional are nevoie de susținere din partea țărilor respective. Dacă Germania este o țară foarte vizitată se întâmplă din cauza faptului că este o țară foarte puternică, cu o economie răsunătoare.

Praga însă este un oraș aparte care după părerea mea merită vizitat în orice anotimp al anului. Te poți duce și cu autocarul căci nu este așa departe de noi. Există transport autocar internațional de persoane la prețuri destul de bune, mai ales dacă ai fobie de zboruri. Două zile sunt suficiente pentru Praga chiar dacă alegi să călătorești cu autocarul pentru că este un oraș relativ micuț.

Praga este un oraș minunat pentru amatorii de medieval, de stil gotic și cred că ar merita mult mai multă atenție.

Catedrala St. Vitus
Catedrala St. Vitus

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here