București este capitala României și este de asemenea cel mai populat oraș din țară. Dacă trecem cu vederea aglomerația, poluarea, nesimțirea și multe altele, orașul în sine nu este chiar catastrofal din punct de vedere al turismului, din contră… Cred că Bucureștiul este genul de oraș care poate cu lejeritate să ofere elementul surpriză atât străinilor în căutare de ceva nou cât și nouă, românilor, ce uităm că avem lucruri frumoase în țară și dăm buzna peste ale străinilor.

Bucureștiul este menționat pentru prima dată ca localitate în anul 1459 iar în 1862 devine capitala Principatelor Unite. Arhitectura și atmosfera au adus acestui oraș porecla „Micul Paris” care s-a păstrat și-n ziua de azi. Dacă facem o comparație arhitecturală în unele zone, da, Bucureștiul este asemănător Parisului din multe puncte de vedere.

Atracții Turistice București

Parcul Herăstrău

Chiar dacă bucureștenii au foarte multe nemulțumiri legate de acest parc, străinii sau cel puțin provincialii vor găsi în acest parc o liniște aparte și niște peisaje pe care nu le vezi oriunde. Adresă: B-dul Aviatorilor, București, Romania.

Parcul Hetăstrău
Parcul Hetăstrău

Muzeul Satului

Deschis între 9AM și 19 PM, este locul pe care fiecare străin trebuie să-l viziteze. De asemenea, nici românii nu ar trebui să-l evite. Există acolo peste 300 de clădiri specifice arhitecturii rurale din România. Adresă: Kiseleff 28-30, București 713211, Romania

Muzeul Satului
Muzeul Satului

Palatul Parlamentului

Sau Casa Poporului, este clasificată drept cea de-a două cea mai mare clădire din lume. A fost construită de dictatorul Nicolae Ceaușescu, executat înainte ca lucrările să fie finalizate. Adresă: Izvor St., 2-4, Bucherești 050711, Romania.

Palatul Parlamentului
Palatul Parlamentului

Cazare

Cazarea în București este pomană. Prețurile încep undeva la 80-90 de lei pentru o noapte comparativ cu Madrid sau Paris, unde nu găsești nimic sub 300 de lei. În București există chiar și oferte cu 60 de lei la Hostel Victoria de exemplu, dar există zvonuri că ar fi ceva probleme de calitate.

Hotel București – Timisoara Blv 46 | District 6, Bucharesti 4, Romania

Sir Orhideea – Orhideelor Ave no 12B, district 6 | north Railway Station, Bucharest, Romania

Hotel Sir Colentina – 2A Cremenita Street, Sector 2, Bucharest, Romania

Hotel Colentina
Hotel Colentina

Food&Drink

Beca’s Kitchen – bucătărie românească autentică dar și mediteraneeană. De asemenea, vegetarienii se vor simți ca la ei acasă, la fel și amatorii de fructe de mare. Adresă: Mihai Eminescu 80 | Sector 2, Bucharest 020081, Romania.

Hard Rock Cafe – deschis după 12 MP până la 12 AM, se poate servi orice tip de masă, în afară de micul de jun bineînțeles. Este unul dintre localurile cele mai interesante din București. Adresă: Sos. Kiseleff, Nr. 32C, Bucharest 011343, Romania.

OSHO – se spune că OSHO este unul dintre locurile din București în care se mănâncă cel mai bine. Este un local exclusivist și foarte apreciat mai ales de către străini.

Hard Rock Cafe
Hard Rock Cafe

Concluzie și notă

Bucureștiul este unul dintre cele mai bune destinații turistice din Estul Europei chiar și pentru români. Recomand Bucureștiul tuturor celor care doresc să aibă parte de experiențe aparte chiar dacă cel puțin în România, oamenii nu prea apreciază turismul între granițe.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here