Bruxelles este unul dintre cele mai oficiale orașe din punct de vedere turistic. Este una dintre cele 3 mari capitale ale Europei alături de Luxembourg și Strasbourg și reprezintă o confluență culturală nemaipomenită. Se vorbesc atât limba franceză cât și neerlandeză, ambele fiind limbi oficiale. Bruxelles este de asemenea și capitala Belgiei, nu doar a Europei și are atracții turistice interesante.

Atracții turistice

Grand-Place

Este considerat cel mai frumos loc medieval din întreaga Europă. Grand Palace este situat în centrul Bruxelles  și deține clădiri ce datează din secolul al 17-lea. Adresa: Brussels, Brussels 1000, Belgium. Este deci o locație , un punct de reper.Grand Palace

Hotel de Ville  – Primăria

Primăria din Bruxelles are același aer medieval precum întreg orașul de altfel. Seamănă într-o oarecare măsură cu cea din Munich, însă parcă această clădire este mult mai bine încadrată. Adresa: Grand-Place, Grote Markt, Brussels 1000, Belgium.

Hotel de Ville
Hotel de Ville

Catedrala St-Michel și Ste-Gudule

Unul dintre cele mai impresionante și vizitate edificii din Bruxelles. Dacă stilul gotic vă impresionează, cu siguranță trebuie să vedeți această catedrală. Adresă: Parvis Sainte-Gudule | Treurenberg Hill, Brussels 1000, Belgium.

Catedrala St-Michel și Ste-Gudule
Catedrala St-Michel și Ste-Gudule

Cazare Bruxelles

Prețurile pentru cazare sunt specifice unei țări în care turismul este un factor cheie. Puteți găsi oferte sub 20 de euro/noapte, dar sunt destul de rare. Prețul mediu pentru o cameră este în jur de 150 de lei/noapte la 3 stele.

Escale Hotel – Rue De France 103, Brussels 1070, Belgium

Hotel Phenix – Chausee de Ninove 685, Brussels 1070, Belgium

Ares Budget Hotel – Chaussee de Ninove 664, Anderlecht, Brussels 1070, Belgium

Hotel Phenix
Hotel Phenix

Food&Drink

Le Rabassier – Se servește prânzul duminică și cina în rest, orele normale în care este deschis: 7 MP – 8.30 PM. Bucătăria promovată este cea locală, tradițională, dar este de foarte bună calitate. Prețurile sunt pe măsură. Adresă: 23 Rue de Rollebeek, Brussels 1000, Belgium.

Tonton Garbyi – un restaurant ceva mai diversificat cu program mai apropiat de cel de la noi. Se servește de la micul de jun până la cină. Este prezentă bucătăria belgiană și cea franceză. De asemenea, prețurile sunt mari. Adresă: 6 Duquesnoy, Brussels 1000, Belgium.

Bon-bon – un fel de semi club gentleman în care se servește mâncare la orice oră cât este deschis. Este un restaurant adresat celor care au chef de viață de noapte – Lunea doar. Adresă: avenue de Tervueren 453, Brussels 1150, Belgium.Le Rabassier

Concluzie și notă finală

Bruxelles este un oraș foarte scump dar prețurile nu sunt umflate artificial, primești calitate în schimb din toate punctele de vedere. Ținând cont de faptul că este capitala Europei, este de înțeles.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here