Să cumperi un apartament în București nu e cine știe ce. Vei locui într-un oraș foarte aglomerat, foarte gălăgios și plin de oameni pentru care bunul simț a jucat doar rol de poveste în timpul celor 7 ani de-acasă. Dacă vrei liniște însă, trebuie să te orientezi către un oraș în care mentalitatea oamenilor este mult diferită. Brașovul este destinația perfectă a celor care doresc să aibă parte de liniște. Și poate că mulți dintre voi nu vă permiteți să vă mutați permanent în acest oraș, dar pentru weekend, mi se pare a fi o investiție destul de bună. Puteți căuta apartamente de vânzare Brașov cu gândul de a le transforma într-o oază de recreere mult mai ieftină pe termen mediu și lung față de închirierea în regim hotelier sau cazarea pe la hoteluri sau pensiuni.maurer-2

Nu încape îndoială asupra faptului că Brașovul este una dintre singurele destinații către liniște și relaxare a celor din București, există oameni care trăiesc atât de stresant de luni până vineri, încât la final de săptămână simt nevoia să plece oriunde există un pic de liniște, altfel cedează. Brașovul fiind în imediata apropiere, la o aruncătură de băț cum se zice, este clar că devine destinația numărul 1 bucureștenilor. În plus, prețurile imobilelor în acea regiune, cel puțin la dezvoltatori precum Maurer, au scăzut destul de mult în ultimii ani comparativ cu prețurile care se cer pentru apartamentele vechi. Nu am înțeles niciodată de ce un om ar prefera să cumpere mai scump un apartament într-o clădire veche de 50 de ani față de un apartament situat într-un imobil nou, care este pe deasupra și mai ieftin. Cu siguranță că ne-am dori cu toții să avem un Brașov în apropiere dar din păcate, doar cei din București se pot bucura de el atunci când vine weekend-ul.

Brașovul a rămas parcă genul acela de oraș medieval pe care nimic modern nu-l mai poate atinge sau schimba. Oamenii de aici nu vor căpăta niciodată obiceiurile bucureștenilor. De îndată ce intri în oraș. Începi să vezi cum totul se mișcă mult mai lent. Nimeni nu mai este așa grăbit ca tine. Oamenii sunt ok, nu au nimic. Tu ești cel care a rămas cu agitația specifică Bucureștiului, oraș care după părerea mea este sifonul numărul 1 al țării. Nu cred că există oraș mai agitat în România decât capitala și problema e că nimeni nu înțelege de ce. Parcă odată conectați la urbea centrală, oamenilor le ia Dumnezeu mințile și încep să se grăbească asemenea unor furnici al căror cămin a luat foc. Brașovul însă, a fost și va rămâne unul dintre cele mai liniște orașe din țară în care chiar merită să-ți cumperi un apartament dacă te afli zi de zi în agitația cotidiană a capitalei.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here