Berlin este cel mai important oraș din Germania, este chiar capitala. Cu o populație de 3.6 milioane de locuitori, Berlinul este cea cel de-al doilea oraș ca dimensiune din Germania și al 7-lea din întreaga Europă. Localizat în nord-estul țării, pe malurile râurilor Spree și Havel, Berlinul împreună cu zona metropolitană depășește 6 milioane de locuitori, adunați din peste 180 de țări diferite. Primul document istoric ce atestă acest oraș datează din perioada medievală, din secolul 13 mai exact, când localitatea se afla la intersecția a două rute comerciale de mare importanță. De-a lungul timpului, Berlinul a fost capitală pentru Prusia, Rep. Weimar, 3rd Reicht și astăzi Germania.

ATRACȚII TURISTICE

 1. Brandenburg Gate – situat la granița dintre Germania de Est și cea de Vest în timpul Războiului Rece, acest faimos monument a fost construit în secolul 18, de către Friedrich Wilhelm al II-lea. Acest monument a fost un simbol al Berlinului atât în perioada în care a fost dezbinat, cât și în perioada de unificare. Adresă: Pariser Platz, 10117 Berlin, Germany.
  Brandenburg Gate
  Brandenburg Gate
 2. Tiergarten – un parc uriaș, situat în centrul Berlinului oferă un loc excelent de relaxare, într-un contrast total cu aglomerația din restul orașului. Adresă: Strasse des 17. Juni 100, 10557 Berlin, Germany.
  Tiergarten
  Tiergarten
 3. Memorial of the Berlin Wall – situat în centrul capitalei, monumentul are 1.4 kilometri lungime, simbolizând ultima bucată a Zidului Berlinului rămasă în picioare, alături de alte tipuri de fortificări ridicate până la finalul anilor 80. Adresă: Bernauer Strasse 111/119, 13355 Berlin, Germany.
  Memorial of the Berlin Wall
  Memorial of the Berlin Wall

CAZARE

Cred că am descoperit și cea mai ieftină cazare din Europa, cu prețuri începând de la 54 RON/noapte. De fapt, nu este de mirare întrucât nemții au o politică foarte interesantă în ceea ce privește turismul. Ei preferă să aibă închiriat totul non stop decât să lucreze cu sezoane cum se întâmplă în alte locuri ale planetei și evident, au de câștigat pe termen mediu și lung. Să vedem cele mai ieftine 3 hoteluri din Berlin.

Happy Go Lucky Hotel – de la 54 RON/noapte. Adresă: Stuttgarter Platz 17 | Charlottenburg, 10627 Berlin, Germany

Schlafmeile Hostel – de la 60 RON/noapte. Adresă: Weichselstr. 22-26, 10247 Berlin, Germany

aletto Hotel Kudamm –  de la 222 RON/noapte. Adresă: Hardenbergstrasse 21, 10623 Berlin, Germany.

Schlafmeile Hostel
Schlafmeile Hostel

FOOD&DRINK

Restaurantele din Berlin sunt foarte asemănătoare ca specific cu cele din Frankfurt. Aceeași mâncare tradițională germană, aceeași bere de nota 10, aceeași bucătărie internațională cu specific grecesc sau asiatic. Haideți să vedem care sunt cele mai interesante 3 restaurante din Berlin, potrivit vocii tripadvisor.com.

 • Restaurant Bieberbau – este unul dintre restaurantele de top din Berlin, meniurile încep de la 181 RON și se duc lejer înspre 300 RON. Deschis doar pentru cină între orele 6-9:30 PM, acest restaurant este primul în topul preferințelor celor care au vizitat orașul în trecut. Adresă: Durlacher Str. 15, 10715 Berlin, Germany.
 • Ristorante A Mano – restaurant cu specific italian, în care puteți servi nu doar cina, ci și prânzul. Este deschis între 12 PM și 12 AM iar prețurile încep de la 65 RON pentru un meniu. Adresă: trausberger Platz 2, 10243 Berlin, Germany.
 • Papilles – cred că este cel mai ieftin restaurant din Berlin, cu prețuri începând de la 8 lei. Deschis între 9 AM și 11 PM, puteți servi de la mic de jun până la cină fără probleme. Specificul restaurantului este unul franțuzesc dar și european. Adresă: Flughafenstrasse 25, 12053 Berlin, Germany.
  Restaurant Bieberbau
  Restaurant Bieberbau

CONCLUZIE ȘI NOTĂ FINALĂ

Berlinul este de departe cea mai importantă destinație turistică pentru orice amator de călătorii nemțești. Prețurile sunt accesibile iar drumurile extraordinar de bune, autostrăzile nemților te duc direct la Berlin fără să te distragă. Obiectivele turistice sunt la înălțime, veți avea nevoie de vreo 3 zile ca să vedeți tot ce-i important în oraș, noi am afișat doar trei obiective, cele mai importante.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here