Belfast este capitală și tot odată cel mai mare oraș din Irlanda de Nord. În cele ce urmează vom cataloga acest oraș ca aparținând Regatului Unit al Marii Britanii, deci nu-l vom încadra într-o țară separată de Marea Britanie pe site. Deși are o populație de doar 350.000 de locuitori, Belfast este unul dintre cele mai puternice orașe din Irlanda de Nord, având chiar două aeroporturi. La începutul secolului 20 când a avut loc revoluția industrială, aici s-au clădit companii celebre din domeniul tutunului, naval ((să nu uităm, aici a fost construită celebrul vas Titanic), și industria frânghiei. Astăzi, Belfast este încă un centru industrial foarte puternic, dar și educațional și economic. Se remarcă prin zgârie nori care te-ar putea duce cu gândul la Statele Unite mai de grabă, nu la Europa

ATRACȚII TURISTICE

HMS Caroline – o navă de război celebră după bătălia de la Jutland din 1916, restaurată și transformată într-un mic muzeu plutitor. Se poate vizita absolut orice, de la cabina căpitanului până la camera motoarelor. Adresă: Queens Rd | Alexandra Dock, Belfast BT3 9DT, Northern Ireland.

HMS Caroline
HMS Caroline

Crumlin Road Gaol – datează din 1845 și a funcționat drept o închisoare până în 1996. După renovări extinse, astăzi clădirea este un simplu centru de conferințe și un loc de vizitat excepțional pentru turiști. Adresa: Crumlin Road, Belfast BT14 6ST, Northern Ireland.

Crumlin Road Gaol
Crumlin Road Gaol

Titanic Belfast – este vorba despre un muzeu ce alcătuiește 9 galerii. Totul are legătură cu celebrul vas Titanic. Clădirea a fost construită în anii 90 și cuprinde atât istoria unui Titanic „viu” cât și episoade de după scufundarea vasului. Adresă: Queen’s Road | 1 Olympic Way, Titanic Quarter, Belfast BT3 9EP, Northern Ireland.

Titanic Belfast
Titanic Belfast

HOTELURI

Belfast nu este un oraș scump de vizitat cu toate că prețurile pentru hotelurile de 5 stele sunt puțin cam mari față de normal. Cert este că găsești cazare cu prețuri începând cu 75 de lei/noapte dacă ești genul de om care nu are o problemă să împartă camera cu alți 4 sau 8 turiști. În rest, pentru o cameră dublă vei scoate din buzunar cam 200 – 250 de lei pentru o noapte de cazare. Să trecem în revistă cele mai ieftine 3 hoteluri din Belfast.

Arnies Backpackers – de la 76 ron/noapte. Adresă: 63 Fitzwilliam St, Belfast, BT9 6AX, United Kingdom.

Windermere Guest House – de la 247 ron/noapte. Adresă: 60 Wellington Park, Belfast, BT9 6DP, United Kingdom.

Amy’s Guest House – de la 252ron/noapte. Adresă: 214 Antrim Road, Belfast, BT15 2AN, United Kingdom.Amy's guest house

FOOD&DRINK

Ginger Bistro – locul excelent pentru o cină alături de prieteni sau familie. Deși este deschis destul de puțin, până maxim la orele 21-22 în timpul săptămânii (duminică este închis), este suficient pentru să vă putea bucura de bucătăria tradițională irlandeză. Adresă: 7-8 Hope Street | 7-8 Hope Street, BT12 5EE , Belfast, Northern Ireland, Belfast BT12 5EE, Northern Ireland.

Holohans At The Barge – este unul dintre cele mai bune restaurante din Irlanda de Nord. Se servesc preparate locale și este deschis până maxim orele 11 PM. Restaurantul aparține unei familii, așa că puteți fi siguri că cei care se vor ocupa de masa voastră vor fi mai mult decât interesați să vă simțiți bine. Adresă: 1 Lanyon Place | Co.Antrim, Belfast BT1 3LG, Northern Ireland.

Nu Delhi – după nume probabil v-ați dat seama că este vorba despre un restaurant indian. Aici puteți servi mâncăruri tradiționale din Asia, cu precizarea că au un meniu special pentru vegetarieni. Este deschis în timpul săptămânii până la 23, vineri și sâmbătă până la 1 AM. Adresă: 25 Bruce Street, Belfast BT2 7JD, Northern Ireland.

Ginger Bistro
Ginger Bistro

CONCLUZIE ȘI NOTĂ

Irlanda de Nord este genul de țară foarte modernă despre care deși nu auzim prea des, este capabilă să ofere și turism de nota 10. Dacă aveți pasiuni ce țin de marină, dacă vă plac navele sau Titanicul, cu siguranță trebuie să vedeți Belfastul. Dacă ajungeți în Marea Britanie, cu siguranță veți fi super mulțumiți dacă veți face un ocol pe la Belfast.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here