Transportul rutier de persoane în România este de multe ori o glumă proastă pentru că cei care au licențe în acest domeniu riscă zilnic viața călătorilor. Cred că nu e de mirare faptul că autocarele cu care se efectuează transport de persoane zăngăne de parcă ar urma să se dezmembreze la curba imediat următoare, că înăuntru intră fum de la eșapament, că scârțâie din toate încheieturile și că ITP-ul este luat pe nașpa de fiecare dată. Ei bine, din punctul meu de vedere aceste firme trebuie să dispară din peisaj pentru că nu este normal să circule în aceste condiții.

Am mers de curând de la Oxford la Iași, cu o companie românească ce efectuează transport Anglia – România și ce să vezi, mașinile sunt foarte întreținute. Păi e clar că atunci când discutăm despre o țară străină lucrurile se schimbă, nu-și permite absolut nimeni să funcționeze cu rable care pun în pericol siguranța oamenilor și a traficului. Vedeți că se poate? Cum ar fi dacă și cei care efectuează transport în țară ar avea grijă de mașini cum au cei care fac curse către Anglia și din Anglia către România? Cu siguranță confortul călătoriei ar crește mult, de siguranță nu mai zic.

Am auzit de multe ori zicala asta „Vreau o țară ca afară” dar din păcate este valabilă doar pentru salarii. Românii sunt genul de oameni care vor salarii ca afară și atât, ei nu vor să se schimbe cu nimic, ei nu vor să renunțe la veșnicele moravuri pur românești. Cu siguranță cei care fac transport intern spun că vor să primească și ei aceiași bani care se dau în străinătate dar uită că mașinile lor sunt un pericol public. Toată lumea așteaptă să primească mai întâi, apoi, dacă mai există chef, să și ofere iar lucrurile într-o societate nu au cum să funcționeze în acest mod.

Avem multe de învățat de la cei care lucrează cu străini, printre străini sau în legătură directă cu legislația străină, mai ales atunci când vine vorba despre transportul rutier de mărfuri sau de persoane.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here