În ultimii ani, piața turismului din România s-a diversificat fantastic de mult. Au apărut o serie de oferte interesante care activează doar în anumite perioade ale anului și care nu prea mai au legătură cu ideea de turism clasică, conform căreia ne urcăm în avion și mergem să vedem muzee. Ca să dăm un exemplu cât mai elocvent, a început să apară turism în jurul unor piețe de Crăciun superbe.

Da, există oferte pentru piețe de Crăciun, mai mult decât interesante. De ce să nu ai ocazia să mergi 2-3 zile în străinătate înainte de Crăciunul petrecut în familie, timp în care să aduni cadourile pentru cei dragi din orașe tainice precum Praga, Viena sau Budapesta? Dacă nu mă înșel, se face o piață de Crăciun superbă și la noi la Sibiu. Sau de ce să nu petreci însuși Crăciunul într-un asemenea oraș?

Eu unul aș vrea neapărat să ajung la piața de Crăciun de la Viena anul acesta. Discutăm despre un oraș pe care-l am în gând de ani buni și pe care sper să-l văd anul acesta. Dacă voi reuși să îmbin cele două ocazii, ar fi perfect, adică vizitarea orașului cu piața de Crăciun. Dacă aș ajunge acolo pe la jumătatea lunii decembrie ar fi mai mult decât ok. Mai ales că prețurile sunt foarte bune.

Bine, pe măsură ce va trece timpul, prețurile vor crește din ce în ce mai mult pentru că ne apropiem de Crăciun. E bine să rezervi din timp măcar un city break la Viena în perioada în care se face piața cu pricina. Dacă te bate gândul și pe tine să pui la cale o asemenea escapadă, nu ezita. Descoperă cele mai frumoase piețe de Crăciun și bucură-te de acest tip de turism dinamic relativ nou.

Din păcate, în afară de Viena, Budapesta și Praga nu prea se mai fac piețe de Crăciun așa frumoase sau impresionante. Eu unul am ales Viena pentru că-mi doresc demult să văd acest oraș dar și pentru că se poate vizita pe jos, fără mașină. Toate atracțiile din Viena sunt foarte mișto concentrate în centrul orașului și se pot parcurge la pas. Deși va fi aglomerat în acea perioadă, sper să fac față.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here