Alaska este cel de-al 49-lea stat al SUA și este renumit atât pentru temperaturile foarte scăzute cât și pentru sălbăticia ieșită din comun. Fiorduri, ghețari și munți alcătuiesc peisajul regiunii în timp ce urși Grizzly și ulii dau târcoale întinderii de milioane de kilometri pătrați. Ei bine, dacă ai de gând să vizitezi acest ținut în viitorul apropiat, trebuie să te gândești din timp cam ce fel de activități poți desfășura în această excursie pentru că discutăm despre un mediu nu tocmai tourist-friendly. Haideți să trecem în revistă câteva dintre aceste activități oarecum interesante pentru Alaska.

Alaska – cele mai interesante activități de care te poți bucura în acest ținut înghețat

  1. Poți privi balenele. Apele din jurul Alaska sunt pline cu balene. Nicăieri în lume nu o să mai ai această posibilitate. Poți să oprești în Juneau și să te înscrii la excursiile care se fac în jurul țărmurilor cu bărcile, în special în golful Auke. Balenele cu cocoașă sunt cele mai răspândite.
  2. Poți să privești urșii Grizzly. Din moment ce sudul Alaska face parte din Pădurea Națională Tongass, urșii Grizzly se simt aici ca la ei acasă. Ca să îi vezi cel mai bine trebuie să mergi la Fortress of the Bear în afara orașului Sitka. Acolo urșii răniți sunt tratați și reintegrați în natură.
  3. Poți să te plimbi cu caiacul. Insulele din largul Alaska păstrează între ele o apă destul de calmă. Există multe locuri în care te poți relaxa la o plimbare cu caiacul. La Ketchikan poți să te bucuri de această activitate, unde poți pleca în căutare de lei de mare și păsări arctice interesante.
  4. Drumeții pe ghețari. Munții din Alaska sunt acoperiți cu gheață chiar și în mijlocul verii. Poți urca într-un elicopter și face câțiva pași pe unul dintre vârfuri unde există încă gheață.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here