Într-un efort al Națiunilor Unite de a proteja cele mai prețioase minuni culturale și naturale ale lumii, au acordat distincția UNESCO World Heritage unei case, unui teren, unui ținut. De exemplu, unul dintre cele mai celebre sit-uri UNESCO este Marele Canion din Statele Unite de care cu siguranță mulți dintre noi am auzit. Ei bine, în cele ce urmează vom scoate în evidență 8 asemenea sit-uri, mai puțin cunoscute dar la fel de spectaculoase, la fel de importante pentru ONU ca și Marele Canion.

Ai auzit de aceste 8 sit-uri ocrotite de UNESCO?

  1. Quebrada de Humahuaca – Argentina. Dacă ai impresia că acei munți roșii din Utah sunt spectaculoși, stai să vezi această poză.
  2. Insula FraserAustralia. Este cea mai mare insulă de nisip din lume, e practic o dună imensă situată pe coasta de Est a Australiei, în sudul Marii Bariere de Corali.
  3. Gros Morne National ParkCanada. Este o minune geologică pe coasta de vest a Newfoundland, Canada. Aici se vede foarte clar mișcarea plăcilor tectonice.
  4. Leshan Giant Buddha (Da Fo)China. O statuie de 80 de metri înălțime (cel mai înalt Buddha din lume) a fost sculptată într-o stâncă la confluența a 3 râuri, în timpul dinastiei Tang, secolul 8, China.
  5. Morne Trois Pitons National Park – Rep. Dominicană. Republica Dominicană nu se remarcă prin plaje precum Caraibele, dar iese în evidență cu pădurile tropicale.
    ????????????????????????????????????
  6. Sit-ul arheologic de la MystrasGrecia. Aproape de Atena dar dat uitării, acest fost oraș bizantin a avut cândva 20.000 de locuitori, unul dintre cele mai mari din istoria acestei țări.
  7. Kaziranga National ParkIndia. O rezervație în care își duce traiul liniștită cea mai mare populație de rinoceri existentă pe planetă în acest moment. Există și elefanți, tigri aici, etc.
  8. DolomitesItalia. Foarte multă lume asociază Alpii cu Elveția sau Franța, însă partea sudică ce conține 19 vârfuri se află în Italia, se numește Dolomites și este ocrotită UNESCO.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here