Cu toții ne dorim să luăm contact cu orașe cât mai colorate, cât mai animate atunci când pornim în vacanță/concediu. Chiar dacă perioada concediilor a cam trecut, poate pe viitor mulți dintre voi veți avea în vizor destinații din străinătate care să vă uimească pur și simplu. Câteva astfel de destinații am trecut și noi în lista de mai jos. Iată 7 orașe cu arhitectură incredibilă pe care TREBUIE să te vizitezi.

7 orașe cu arhitectură incredibilă pe care TREBUIE să te vizitezi

  1. Chicago – Orașul Vânturilor cum i se mai spune, reprezintă una dintre cele mai frumoase destinații de vacanță din Statele Unite. Aici a fost construit primul zgârie-nor din lume.
  2. Barcelona – Culoare și voie bună, așa poate fi caracterizat acest oraș care scoate în evidență influențele arhitecturale europene de tip art nuveau.
  3. Dubai – Deși nu este un oraș efectiv, merită să fie trecut pe lista destinațiilor cu arhitectură impresionantă. Este un „oraș” de lux construit în 10 ani în mijlocul deșertului.
  4. Miami – Art Deco este stilul predominant din Miami. Art Deco Historic District este casă pentru cea mai mare colecție de arhitectură specifică anilor 1920-1930.
  5. Brasilina – În 1956, președintele de atunci al Braziliei a avut planul să construiască noua capitală a țării aici, la Brasilina. A rezultat un centru ocrotit UNESCO cu arhitectură futuristă.
  6. Florența – Arta și arhitectura sunt strâns legate de sufletul orașului Florența, Italia. Aici a luat naștere stilul renascentist, rezultând un mix de domuri, coloane, marmură specifice sec. 14.
  7. Shanghai – Mai este supranumit Orașul Contrastelor, popular pentru zgârie-norii moderni din centru dar li pentru districtele europene, cu influențe europene mai bine zis.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here