Turismul în Europa a atins în ultimii ani un fel de apogeu. Foarte mulți americani vin către noi încurajați oarecum de prețurile destul de mici. Dacă stăm să ne gândim mai bine, și pentru noi, cei care ne face veacul în regiune, concediile și călătoriile au devenit mult mai ieftine.

Totuși, parcă nu e nici o plăcere să pleci în concediu și să constați că peste tot pe unde te duci, ești nevoit să pierzi ore bune la coadă. Aglomerația aceasta este specifică Europei ultimilor ani, tot mai vizitată și tot mai mediatizată în întreaga lume.

În acest articol vom discuta despre câteva trucuri prin intermediul cărora, nu vei mai fi nevoit să stai la coadă nici la obiectivele turistice, nici la muzee, etc.

6 moduri de a scăpa de cozi și aglomerație în Europa

  1. Vizitează cartierele între orele 6 – 9 AM. După această perioadă, oamenii încep să pornească înspre locurile de muncă și marile orașe europene devin un balamuc.
  2. Vizitează muzeele noaptea. În Europa, marile muzee au cel puțin o zi pe săptămână în care este deschis și noaptea. La Londra de exemplu, foarte multe muzee sunt deschise la lăsarea nopții.
  3. Alege inteligent orele de vizitare. Mă refer aici la celebrele atracții turistice în jurul cărora se strâng ca la urs autocare întregi de turiști de-a lungul zilei. Dacă nu vrei să stai la coadă sau în aglomerație, asigură-te că ajungi cu o oră mai devreme de deschidere sau cu o oră înainte să închidă.
  4. Folosește o intrare secundară. De cele mai multe ori, obiectivele turistice au intrări secundare la care cozile sunt mult mai mici sau chiar inexistente. Poarta Leilor de la Louvre de exemplu.
  5. Folosește scările. De obicei, cele mai mari aglomerări se adună în jurul lifturilor. Folosește scările și vei avea parte de mult mai puține cozi.
  6. Rezervă-ți intrarea. Muzeele și monumentele îți vor face rezervare într-un anumit interval orar. Nu ai cum să intri la Muzeul din Vatican sau la Galeria Borghese fără una.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here