Cuba – una dintre țările destul de îndepărtate de România dar pe care orice amator de călătorii exotice va dori să o viziteze mai devreme sau mai târziu. De prin lume adunate, am strâns mai jos cele mai importante 5 sfaturi pentru voi, cei care doriți să mergeți să vizitați această țară.

5 sfaturi din partea experților pentru CUBA

  1. Cumpărați-vă bilete de avion în avans. Multe companii comerciale aeriene încep să presteze servicii comerciale în Cuba. După cum știm, această țară este renumită internațional pentru turism așa că e bine să vă cumpărați dinainte biletele dacă vreți prețuri bune.
  2. Rezervă camera la hotel tot în avans. În acest moment, Cuba se confruntă cu o criză hotelieră fără precedent. Atunci când este sezon turistic, camerele se rezervă 100%, asta înseamnă între jumătatea lunii decembrie și jumătatea lunii martie. E bine să rezervi camera dinainte dacă vrei să ai unde sta mai ales că acolo confirmarea unei rezervări durează 3 zile din pricina accesului limitat la internet.
  3. Nu lua cu tine o tabletă. Deși tabletele sunt perfecte pentru amatorii de călătorii, ar fi indicat ca de data aceasta să o lași acasă. Nu că ți-ar fura-o hoții, dar din păcate Cuba nu prea are Wi-Fi și nici cine știe ce trafic de date. Decât să o cari degeaba după tine, mai bine las-o acasă.
  4. Să ai mereu bani cash la tine. Cuba nu este o țară foarte dezvoltată și se poate întâmpla să nu poți plăti cu cardul. Și nu te aștepta să plătești cu pesos cubanezi. Străinii trebuie să folosească Convertivle Pesos (CUC), care au cam aceeași valoare cu dolarul. Evident vei plăti mai mult așa…
  5. Pregătește să dai bacșișuri. Multe. Dacă o femeie cubaneză cu costumație specifică vrea să facă o poză cu tine pe străzile orașului, pregătește bacșișul. Valabil și pentru street performerii de pe străzile din Havana, inclusiv pentru proprietarii de căței frumoși care-ți oferă animalul la pozat.
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here