Istoria, arta sunt de multe ori subiect de vacanță. Am alcătuit o listă cu cele mai prestigioase/interesante muzee din lume, și sunt sigur că mulți dintre voi le veți trece pe lista cu obiective turistice dacă se întâmplă să vă faceți vacanța prin orașele în care acestea există. Să vedem așadar X muzee pe care oricine ar trebui să le viziteze atunci când pleacă în concediu și se întâmplă să poposească în orașele lor.

5 muzee pe care trebuie să le vizitezi

  1. Musee d’Orsay (Paris, Franța)– cândva o stație de tren celebră, astăzi frumosul Musee d’Orsayeste casă pentru o colecție impresionantă de artă impresionistă, dar și de artă creată între 1848-1914.
  2. The Metropolitan Museum of Art (New York, SUA) – cei care ajung în acest muzeu vor lua contact cu 5000 de ani de artă. Acesta este de departe cel mai vizitat muzeu din Statele Unite.
  3. Prado National Museum (Madrid, Spania ) – aici se găsesc piese de artă care povestesc întreaga istorie a Spaniei, de-a lungul evoluției sale ca țară. Aici sunt lucrări marca El Greco, Velasquez, Goya, etc.
  4. Museo Nacional de Antropologia (Ciudad de Mexico, Mexic) – cel mai vizitat muzeu din Mexic și unul dintre cele mai mari ca suprafață din lume. Acesta se întinde pe 4 kilometri pătrați, însumând 23 de expoziții.
  5. Te Papa Tongarewa (Wellington, Noua Zeelandă) – Muzeul Național din Noua Zeelandă care conține toată istoria și arta acestei țări destul de îndepărtate de meleagurile noastre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here