Noi, românii, suntem o națiune aparte, sau cel puțin așa avem noi impresia. Din păcate, străinii nu prea ne au la suflet și asta din multe cauze, majoritatea țin evident de bun simț. În cele ce urmează vom discuta despre 4 reguli de bun simț pe care românii ar trebui să le respecte atunci când pleacă în concedii prin țări străine și se pun pe vizitat. Probabil este un articol care va supăra multă lume dar așa se întâmplă când românului i se spune-n față că nu are un comportament prea civilizat.

4 reguli de bun simț pe care românii TREBUIE să le respecte în concediu

  1. Gura – îți dai seama că într-un anumit grup de turiști sunt români nu neapărat după limbă, cât după hăhielile care răsună-n vale. Românii sunt foarte guralivi, deranjant de guralivi din păcate. Nu zice nimeni că nu trebuie să râzi sau să te distrezi, să te relaxezi, că doar de-asta pleci în concediu, dar dacă ești în țara altora fă-o în felul lor, nu în felul tău.
  2. Curățenia – nu aș vrea să spun că românii sunt niște împuțiți, n-ar fi o caracterizare foarte corectă dar o bună parte dintre cei care părăsesc granițele acestei țări la muncă în străinătate sau în concediu continuă să arunce chiștoacele pe geamul de la mașină ori pe trotuar pe stradă, continuă să facă covor de coji de semințe prin parcuri că deh, acolo nu stă jandarmul după ei.
  3. Coada – statul la coadă, la el mă refer, indiferent că-i pe bază de mașină sau pe bază de picioare, trebuie respectat. Nu e ok să ne băgăm mereu pe banda de urgență când se blochează autostrada sau în față la coadă la atracțiile turistice. Se întâmplă destul de des.
  4. Vestimentația – suntem renumiți în întreaga lume pentru șlapi, pentru maiouri, pentru o vestimentație țărănească ce denotă un prost gust devenit aproape sacru. Când mergem în țările străine trebuie să ne comportăm civilizat, să ne îmbrăcăm corespunzător nu la noi când mergem la supermarket să luăm pită. Străinii pot interpreta drept o jignire asemenea vestimentație.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here