Florența, Italia. Unul dintre cele mai frumoase orașe din bătrâna cizmă. Locurile unice, vechi, arhaice chiar din acest oraș ne fac să ne simțim parte a istoriei, însă dacă vreodată ajungeți la Florența, trebuie neapărat să vizitați și muzeele. Există cel puțin 4 muzee care ies în evidență în acest oraș, muzee pe care le vom trece și noi în evidență în cele ce urmează.

4 muzee pe care trebuie să le vizitezi în Florența

  1. Galeria Uffizi – această galerie este un fel de Colosseum al artei italiene renascentiste. Muzeul are peste 50 de camere pline ochi cu tablouri ale celebrilor pictori Botticelli, Raphael, Michelangelo, Caravaggio, și da Vinci, adăpostite de niște tavane în frescă incredibile. Galeria Uffizi este de departe unul dintre cele mai bune muzee de artă din Europa și se află la Florența, Italia.
  2. Galeria Accademia – este recunoscută în lumea întreagă din cauza faptului că adăpostește pe David, al lui Michelangelo, una dintre cele mai de seamă sculpturi din lume. De asemenea, aici mai găsim Rape of the Sabine Women a lui Giambologna și Prisoners, tot al lui Michelangelo. Există și tablouri minunate ale celebrilor pictori Botticelli, Ghirlandaio, și Uccello.
  3. Palatul Pitti și grădinile Boboli – aparținând cândva familiei Medici, Palatul Pitti este casa multor galerii de artă. Aici veți găsi de la porțelanurile secolului 16 deținute de familiile regale până la galeria Palatiene ce conține lucrările celebrilor Raffaello, Tiziano, Rubens, și Caravaggio. Grădinile Boboli aflate în jurul clădirii sunt pline de fântâni, artă și grote frumoase.
  4. Museo Nazionale del Bargello – o fortăreață construită în secolul 13 care acum, este plină de sculpturi renascentiste și gotice. Bacchus al lui Michelangelo, Brutus și David-Apollo au casă aici alături de David al lui Donatello. Întâlnim de asemenea lucrări ale celebrilor Brunelleschi, Verrocchio.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here