De obicei, în momentul în care pleci să vizitezi un oraș străin sau o țară ai în vizor muzeele vechi pe care toată lumea le-a văzut și pe care toată lumea le știe. Ei bine, în cele ce urmează vom vedea 4 muzee noi pe care ar fi bine să le treci pe lista ta dacă cumva ai de gând să vizitezi orașele cu pricina.

4 muzee noi pe care trebuie să le vizitezi neapărat

Muzeul de Arte din San Francisco – discutăm despre cel mai mare muzeu de arte din America, proiectat de firma de arhitectură Snøhetta. Această clădire este de două ori mai mare față de actuala  Mario Botta. Este de 3 ori mai mare decât muzeul de arte din New York iar investiția a costat 305 milioane de dolari. Suprafața construită este de 42.000 de metri pătrați, înșirată pe 10 nivele.

Les Caves du Louvre, Paris – Centre Pompidou. The Louvre. Musee d’Orsay. Cu asemenea muzee ai crede că Parisul le are pe toate. Ei bine, fraților, poftiți în Les Caves du Louvre, un concept destul de interesant  creat de Olivier Magny și Nicolas Paradis care vrea să fie cel mai mare wine bar din țară. Amplasarea lui într-o clădire veche din secolul 18 este cel puțin genială. Degustările sunt demente.

Museum of Tomorrow, Rio de Janeiro – proiectat de către arhitectul spaniol Santiago Calatrava, muzeul este dedicat științei. Dacă te plictisești de ceea ce vezi, trebuie să știi că în afara muzeului poți sta la picnic și poți admira priveliștile din golful Guanabara.

FIFA World Football Museum, Zurich, Elveția – clădirea construită cu 177 de milioane de dolari deține peste 1000 de exponate din lumea sportului. Mai mult ca sigur fanii sportului rege vor da orice numai să ajungă la porțile lui.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here