Dacă ai de gând să vizitezi Țara Soarelui Răsare, așteaptă-te și la un festin culinar. Japonezii au o bucătărie foarte gustoasă iar în cele ce urmează vom vedea care sunt cele mai interesante feluri de mâncare (în afară de Sushi) de care te poți bucura pe meleagurile lor.

4 feluri de mâncare pe care trebuie să le încerci în Japonia

  1. Ramen – istoria acestei supe de tăieței este incredibilă și provine de fapt din perioada de imigrație chinezo-japoneză. Astăzi ramen este o obsesie națională care inspiră chefi din întreaga lume. Ramen se poate găsi într-o gamă foarte variată dar în majoritatea cazurilor în boluri veți avea carne de porc, pui, miso, salată, tăieței, ouă fierte moale, nori, vegeta, unt și porumb.
  2. Onigri – aici discutăm despre niște gustări făcute din orez rămas de la sushi. Boabele de orez sunt făcute sub formă de chiftea, ușor sărate și decorate apoi cu legume, pește fiert, etc. Este o mâncare de buget, foarte ieftină dar foarte gustoasă și hrănitoare în același timp.
  3. Soba – nu, nu are legătură cu soba de la noi în care se bagă lemne iarna. Soba este o rețetă de tăieței foarte sănătoși, puși de obicei lângă alkali ramen sau chewy udon. Seamănă de fapt cu spaghetele  și pot fi servite reci drept o salată de tăieței cu sos.
  4. Mochi – potrivit comerțului cu Mochi, japonezi consumă anual cam 1 kilogram de persoană, în special în luna ianuarie. Este vorba despre o tradiție specifică Anului Nou care se servește în familie în timpul petrecerii de la Cumpăna Dintre Ani. Deși în vest, mochi este asemănat cu bezeaua, jeleurile sau alte dulciuri, Mochi este făcut din prăjiturele din orez.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here