Multă lume se declară fascinată de cascade și e oarecum simplu de înțeles de ce, mai ales dacă discutăm despre cele mai mari de pe Pământ. Numai când te gândești ce forță are acea apă care cade de la înălțimi amețitoare, te cutremuri. Haideți să trecem și noi în revistă unele dintre cele mai incredibile cascade din lume, frumoase, spectaculoase, capodopere ale Mamei Natură. Și nu, nu am inclus în acest colaj nici Niagara nici Angel pentru că sunt cele mai populare din lume.

Aflată de-a lungul Ring Road în sudul Islandei, Skogafoss se bate la titlul de cea mai înaltă cascadă din țară, cu 61.8 metri. O scară din piatră duce către stânca abruptă ce oferă priveliști minunate asupra peisajului islandez. Deseori, atunci când afară e senin, se formează un mic curcubeu în jurul acestei cascade. Și dacă tot ajungi în Islanda, nu uita să vizitezi și ghețarii magnifici.

Imortalizată în spectacolul TV Twin Peaks, cascada Snoqualmie are o înălțime de 81 de metri și este amplasată pe râul cu același nume. Ca și poziție geografică, am putea spune că această cascadă se află la 25 de mile de orașul american Seattle și reprezintă una dintre cele mai populare atracții de acest gen din Statele Unite. Multe tururi ce includ Washington includ și această cascadă.

La doar câteva minute de centrul orașului Quebec – poți ajunge aici și cu bicicleta dacă-ți faci ambiția – se află cascada Montmorency. Aceasta este de fapt o continuare a râului Montmorency în râul St. Lawrence. Cele mai spectaculoase imagini le veți obține dacă veți reuși să prindeți un tur cu elicopterul. Există în regiune destule companii care se ocupă cu genul acesta de turism.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here