Se spune că omul gospodar își face iarna car și vara sanie, așa că nu e nimic ciudat în a-ți planifica minivacanța de 1 decembrie în toiul verii. Există o serie de avantaje care întăresc această idee, precum: disponibilitate în materie de cazare, prețuri mai mici față de sezon și, bineînțeles, griji mai puține în ceea ce privește planificarea.

Acest trend al planificărilor cu luni înainte își are rădăcinile în străinătate și se pare că începe să prindă și la noi. Așadar, dacă vrei să te bucuri de vacanța de 1 decembrie prin intermediul unei excursii în străinătate, tot ce trebuie să faci este să verifici ofertele existente deja pe internet, multe agenții de turism au făcut deja pachete destul de interesante.

Agenția TOUREX este unul dintre exemple, am putea spune că are chiar o ofertă bogată pentru vacanța de 1 decembrie. Haideți să trecem și noi în revistă cele mai interesante 10 idei de vacanță pentru 1 decembrie puse la bătaie de Agenția TOUREX. Există destinații disponibile din întreaga Europă, la prețuri cel puțin interesante, specifice planificărilor timpurii.

10 idei de vacanță pentru 1 decembrie – Agenția de Turism TOUREX

 1. HELSINKI – capitala Finlandei a fost întotdeauna o atracție turistică surprinzătoare. Există multe de văzut și multe de făcut în acest oraș destul de nordic, dar sunt sigur că vă puteți încadra în cele câteva zile cât ține vacanța de 1 decembrie. E timp suficient pentru a vizita Ateneul și Muzeul de Artă, Catedrala Luterană, Piața Senatului, Suomenlinna (una dintre cele mai frumoase fortificații din lume), muzeul în aer liber Seurasaari.
  HELSINKI , Finlanda
 2. AMSTERDAM – capitala Olandei surprinde atât prin istorie cât și prin designul general. Am putea spune că însuși orașul, în sinea lui, este o adevărată atracție turistică. Celebrele canale din Amsterdam (peste 100 la număr, traversate de peste 1000 de poduri) sunt mai mult decât impresionante. Dacă nu vă impresionează designul orașului, aveți la dispoziție Rijksmuseum, unul dintre cele mai importante muzee de artă și istorie din lume.
  AMSTERDAM, Olanda
 3. PARIS – atracțiile turistice din Paris sunt atât de multe încât nu ți-ar ajunge o lună să le vizitezi pe toate. În vacanța de 1 decembrie propusă de Agenția TOUREX este recomandat să te limitezi la: Turnul Eiffel, Castelul Versailles, Muzeul Louvre, Catedrala Notre Dame, Arcul de Triumf, Domul Invalizilor, Bulevardul Champes-Elysees, Piața Bastiliei, Pantheonul, Turnul Montparnasse, Muzeul d`Orsay, Opera din Paris și Grădinile Tuileries.
  PARIS, Franța
 4. PORTO – deși pare un oraș mai puțin interesant din punct de vedere turistic, este doar o impresie cauzată de faptul că este destul de îndepărtat de noi, puțini ajung să îl viziteze efectiv. Ei bine, vacanța de 1 decembrie poate să fie un motiv destul de bun pentru o astfel de vizită, în cadrul căreia veți putea lua contact cu centrul istoric din Porto, cu cartierul medieval Riberia, cu portul Louis I, cu parcul Serralves sau cu celebra catedrală.
  PORTO , Portugalia
 5. CRACOVIA – un oraș polonez pus oarecum în umbră de altele spre care de-a lungul timpului s-au creat oferte turistice mai bogate. Piața principală din Cracovia numită Rynek Glowny o să vă demonstreze faptul că acest oraș merită vizitat. Aici întâlnim același aspect medieval ca-n întreaga țară de altfel. Clădirea Sukiennice din Cracovia ce datează din secolul 16, bazilica Sf. Maria reprezintă obiective turistice de top din acest oraș.
  CRACOVIA, Polonia
 6. LYON – Parisul nu este singurul oraș care merită vizitat în Franța. Lyon este de departe unul dintre cele mai frumoase orașe franceze, și este și super bogat în atracții turistice. Fiind un oraș vechi, centrul este cel mai interesant. La Croix-Rousse – vechiul drum al țesătorilor de mătase merită de asemenea o vizită. De asemenea, dacă ajungeți la Lyon, gastronomia o să vă dea pe spate. Orașul este renumit pentru gustul său minunat.
  LYON, Franța
 7. VIENA – probabil mulți dintre voi ați fost deja la Viena și ați observat că obiectivele turistice sunt destul de concentrate. Viena este genul de oraș care oferă mult într-un spațiu destul de restrâns, favorizând vizitele în intervale scurte de timp, precum vacanța de 1 decembrie. Agenția TOUREX are o ofertă pentru Viena destul de interesantă pe care o puteți consulta accesând site-ul lor, www.tourex.ro, secțiunea vacanța 1 decembrie.
  VIENA, Austria
 8. LJUBLJANA – Slovenia este una dintre țările despre care nu se prea vorbește dar care este capabilă să facă față standardelor moderne din turism. Există multe atracții în capitala Ljubljana, dintre care amintim pe cele mai importante: grădina Ferent, biserica Sf. James, clădirea Operei, Filarmonica, Palatul Gruber, piața Preseren și așa mai departe. Partea bună este că fiind un oraș mai scump la vedere prin ofertele turistice, este și mai liber.
  LJUBLJANA, Slovenia
 9. VARASOVIA – centrul istoric din Varșovia cu siguranță o să vă placă. Pe lângă aerul vechi al zonei, vă puteți bucura de castelul regal, de drumul regal, de Coloana lui Sigismund, de palatul Wilanow care este și unul dintre cele mai importante monumente istorice din întreaga Polonia. Sunt ferm convins de faptul că dacă veți merge pe oferta venită din partea agenției TOUREX pentru vacanța de 1 decembrie, veți face o alegere bună.
  VARASOVIA , Polonia
 10. VILNIUS – un oraș lituanian de nota 10+ din punct de vedere turistic. Ca și Varșovia sau Ljubljana, nu se bucură de prea multă atenție prin borșurile turistice, doar Agenția TOUREX văd că s-a gândit să ofere sejururi și vacanțe în această direcție, cel puțin pe online. Ce poți face la Vilnius? Există și acolo multe obiective interesante precum biserica Sf. Ecaterina, Statuia Îngerului, Bazilica Sf. Cazimir, Palatul prezidențial și multe altele.
  VILNIUS, Lituania

Acestea sunt cele mai importante 10 destinații potrivite pentru vacanța de 1 decembrie, destinații pentru care puteți obține niște prețuri destul de bune de la Agenția TOUREX dacă alegeți să faceți o rezervare acum.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here